Spatiile de coworking au luat amploare si in Romania in ultimii ani. Nu e de mirare, avand in vedere beneficiile pe care le au acestea si oportunitatile pe care le ofera, mai ales in randul antreprenorilor aflati la inceput de drum, insa nu numai.

Desi ideea de coworking a aparut la sfarsitul anilor `90, primul spațiu de coworking a fos deschis in 2005, in San Francisco, de catre un antreprenor american, Brad Neuberg.

Mai exact, acest loc iti ofera mai multe facilitati, de la cele mai uzuale, precum un birou, acces la internet, imprimanta, ceai, cafea, pana la organizarea de diferite evenimente de networking, sau educationale.

Un spatiu de coworking, insa, inseamna mult mai mult decat asta. Inseamna un loc unde ai ocazia sa intalnesti oameni noi, profesonisti din domeniul tau, sau din alte domenii, oameni cu care poti schimba pareri si de la care poti ajunge sa inveti lucruri noi, sau care sa te inspire in afacerea ta.

Este un loc in care te poti dezvolta nu numai tu, ca persoana, dar si afacerea ta, iar aceste lucruri de perspectiva tind sa atraga un numar din ce in ce mai mare de persoane. Frumusetea acestor spatii este ca se adreseaza unei game foarte mari de companii, antreprenori pe cont propriu sau startup-uri, iar acest mozaic de domenii si de persoane cu viziuni si idei diferite te ajuta, uneori inconștient, sa evoluezi.

O mica parte din beneficiile unui spatiu de coworking ar fi:

Sprijin din partea altor antreprenori– esti in mijlocul unei comunitati mai mari si ai sansa sa impartasesti cu altii provocarile afacerii tale. Poate nu schimba nimic situatia, insa aceste discutii te pot ajuta sa nu te mai simti atat de coplesit;

Evenimente– de cele mai multe ori, se organizeaza evenimente de networking, prin intermediul cărora poti intra in contact cu diversi alti fondatori care te pot ajuta fie sa treci peste impasul in care te afli, fie sa poți descoperi noi oportunitati pentru afacerea ta;

Mai ales pentru antreprenori care lucrează singuri– sa lucrezi in alt loc, decât acasă, chiar si o zi pe saptamana este benefica productivității tale, si, implicit, a afacerii tale.

Desfășurarea activității intr-un spațiu de coworking este mereu o idee buna pentru cei care vor sa intalneasca oameni din comunitatea lor, cu viziuni comune, dar cu percepții diferite.